Odette Simons


Odette is geboren op 27 september 1976 als dochter van een Indische moeder en een Hollandse vader. Ze heeft een oudere zus en een jongere broer. Ze is opgegroeid in Rijswijk.

Na het VWO is zij afgestudeerd in Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft als marketing manager en Creative Director bij een internationaal fotobureau gewerkt, waarvoor ze veel presentaties heeft gehouden op internationale congressen.

Ze presenteerde oa bij de interactieve televisie voor RTL4, tv-items voor Z@PP, Moviefactory voor diverse regionale zenders en het informatieve en actieve jeugdprogramma ZIG ZAG voor de KRO. Als stemactrice is zij sinds 2008 aan het werk. Hiernaast wordt zij vaak ingehuurd als presentatrice van bedrijfsfilms en is zij een vaak geziene gastpresentator op congressen en bedrijfsfeesten.


Odette heeft sinds eind 2003 een eigen bedrijf in art direction, styling en advies voor fotografie, tv en film. Zij is actief als art director, interieur- en modestyliste voor diverse tijdschriften, reclamebureaus en tv programma's. Sinds 2009 wordt zij ook ingehuurd als creatief adviseur door bedrijven. In de functie van woonstyliste, heeft ze drie seizoenen het programma 'Van rommelzolder tot droomhuis' voor SBS6. Onder haar leiding werden complete metamorfoses van een woon-studeer of slaapkamer gerealiseerd. Odette heeft ook het populaire modeprogramma 'Passion for fashion' op Net5 mede gepresenteerd. Hierin had zij de rol van styliste en co-presentatrice.

Haar echte wens is echter zelf bedachte programma presenteren. Vandaar dat Odette ook is begonnen met het ontwikkelen van programmaconcepten. Vanaf 18 mei is zij samen met Sanne Heijen acht weken lang te zien in het RTL4-programma 'Mijn Vriendin & Ik'.

Hoofdsponsor

SponsorenSocial media